ДБР: Посадовці ОДА оцінили перемогу в тендері у 160 тис. доларів

03 ГРУДНЯ 2021 08:48

Судитимуть ексзаступника голови Чернігівської ОДА та його спільника, які за 160 тис. доларів США обіцяли підприємцю «перемогу» у тендері, про це повідомляється на сайті ДБР, інформує TrueUA.

«ДБР завершило розслідування стосовно шахрайства колишнього заступника голови Чернігівської обласної державної адміністрації та його спільника. Обвинувальний акт направлено до суду», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що заступник голови Чернігівської ОДА та його спільник розробили шахрайську схему виманювання грошей в учасника відкритих торгів з продажу готельного комплексу «Слов’янський».

«Спільник, представившись керівником цього готелю, запропонував заплатити 160 тис. доларів США за гарантовану перемогу у торгах за значно нижчою ціною. Він пообіцяв, що за ці кошти заступник голови адміністрації забезпечить відсутність конкурентів на онлайн-аукціоні», – повідомляє ДБР.

У червні 2021 року оперативники ДБР затримали спільника під час отримання коштів.

Вони обвинувачуються у заволодінні чужим майном або придбанні права на майно шляхом обману чи зловживання довірою (шахрайство) в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 190 КК України).

Події, 03.12.2021 08:48