ДБР повідомило про підозру у держзраді антиукраїнському блогеру з "ДНР"

01 ЛИПНЯ 2022 11:59

Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру у державній зраді та пособництві державі-агресору громадянину України, пропагандисту так званої "ДНР" Андрію Лисенку.

Про це інформує TrueUA із посиланням на прес-службу ДБР.

Встановлено, що мешканець Донецька веде активну пропагандистську діяльність проти суверенітету, незалежності та цілісності України на власних каналах у соціальних мережах, де його аудиторія сукупно сягає понад 240 тисяч осіб.

Чоловік запропонував свої послуги як "місцевого рупора" з антиукраїнської пропаганди представникам країни-агресора. Зафіксована його співпраця із депутатом окупаційної адміністрації Донецької області, а також представником політичної партії РФ "Справедливая Россия".

З моменту повномасштабної збройної агресії РФ пропагандист розміщує на своїх каналах антиукраїнську інформацію, просуває ідеї "Великой России". У своїх матеріалах він дає максимально негативну оцінку діям української влади, Збройних сил України, принижує та дезінформує проукраїнсько налаштованих громадян тощо.

"Блогер підозрюється у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану, та у пособництві державі-агресору (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 111-2 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацію майна", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що за ініціативи ДБР провідні криптовалютні біржі заблокували акаунти росіян, які обходили санкції.

Політика, 01.07.2022 11:59