ДБР: Розслідування по Тупицькому буде завершено до 28 травня

05 КВІТНЯ 2021 14:04

Державне бюро розслідування веде досудове слідство, у якій фігурує голова КС Олександр Тупицький. Про хід справи та строки її завершення розповів виконувач обов’язків директора ДБР Олексій Сухачов в інтерв'ю Укрінформу, інформує TrueUA.

За його словами, зараз слідчі здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою вже колишньому судді Конституційного Суду України та голові цього ж Суду Олександру Тупицькому.

«23 березня слідчим суддею Печерського районного суду в цьому провадженні продовжено строк досудового розслідування на п’ять місяців, тобто до 28 травня. Тому завершення досудового розслідування стосовно Олександра Тупицького планується саме в межах цього строку», – зазначив керівник бюро.

Також він пояснив, що кримінальне провадження стосується правопорушень, вчинених у системі господарського судочинства. Раніше у ньому вже було повідомлено про підозру 14 особам, у тому числі колишньому голові Вищого господарського суду України та його заступнику. Колишній голова цього суду перебуває в одній із країн Європи та оголошений в розшук. Щодо його заступника та ще чотирьох співучасників обвинувальний акт у 2020 році був спрямований до суду.

«Досудове розслідування триває і про повідомлення підозр іншим співучасникам злочинів ми обов’язково відзвітуємо», – наголосив Олексій Сухачов.

Суспільство, 05.04.2021 14:04