ДБР викрило посадовця на хабарі у 50 тис. доларів

22 ЛИСТОПАДА 2021 08:50

Працівники Державного бюро розслідувань затримали директора одного із Державних підприємств Національної академії аграрних наук України під час отримання 50 тисяч доларів США хабаря.

Як повідомляє TrueUA з посиланням на сайт ДБР, посадовець вимагав від приватного підприємця хабар за можливість змінити цільове призначення двох його земельних ділянок загальною площею 4 гектари під будівництво.

Директор обіцяв не створювати штучні перешкоди та видати підприємцю акт списання сховища сільськогосподарського призначення, що перебуває на балансі держпідприємства та розміщене на одній з цих ділянок.

«18 листопада 2021 року працівники ДБР затримали директора Державного підприємства після одержання ним 50 тис. доларів США неправомірної вигоди», – йдеться у повідомлені.

Також зазначається, що наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру, обрання відносно нього запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.

Попередня кваліфікація: вимагання, що завдало майнової шкоди в особливо великих розмірах (ч. 4 ст. 189 КК України). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років із конфіскацією майна.

Відео, 22.11.2021 08:50