ДБР викрило схему відмивання коштів російським генералом через бізнес-партнера Киви

18 КВІТНЯ 2022 11:35

Державне бюро розслідувань викрило масштабну схему відмивання коштів російським генералом у Полтавській області. До неї причетний бізнес-партнер нардепа дев'ятого скликання Іллі Киви.

Про це пише TrueUA із посиланням на ДБР.

Зазначається, що під час розслідування справи щодо державної зради Іллі Киви правоохоронці виявили майно російського генерала Валерія Капашина.

Серед виявленого були готелі, ресторани, земельні ділянки тощо, через які генерал відмивав кошти в Україні.

"Нерухомість була оформлена на бізнес-партнерів депутата – родичів російського генерал-полковника, начальника Федерального управління з безпечного зберігання та знищення хімічної зброї при Російському агентстві з боєприпасів Валерія Капашина. Перевіряється інформація щодо причетності родичів до цих оборудок", – йдеться у повідомленні.

В ДБР додали, що схема функціонує через ланцюг підконтрольних комерційних структур, які нібито займаються фінансово-господарською діяльністю.

Наразі перевіряється причетність самого Киви до незаконної схеми, а також з’ясовується, чи могли ці об’єкти використовуватись ворогом для фінансування підривної діяльності проти України.

Нагадаємо, 12 квітня СБУ затримала народного депутата Віктора Медведчука, коли він намагався втекти за кордон. 13 квітня Личаківський районний суд Львова арештував ще 154 об’єкти рухомого і нерухомого майна Віктора Медведчука та його дружини Оксани Марченко.

Політика, 18.04.2022 11:35