ДБР завершило розслідування щодо шести суддів у Криму, які перейшли на бік ворога

29 ЧЕРВНЯ 2022 11:20

Працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно шести суддів Апеляційного суду Автономної Республіки Крим за фактом державної зради (ч. 1 ст. 111 КК України). Обвинувальний акт скеровано до суду.

Про це пише TrueUA із посиланням на прес-службу ДБР.

За даними слідства, після анексії АР Крим у 2014 році судді продовжили свою роботу у незаконно створених судах анексованого Криму. Своїми діями вони забезпечили функціонування незаконних органів судової влади та сприяли представникам Російської Федерації у проведенні підривної діяльності на території України.

Загалом з початку 2022 року працівники ДБР завершили спеціальне досудове розслідування відносно чотирнадцяти суддів та одного прокурора Автономної Республіки Крим, обвинувальні акти спрямовано до суду.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 12 до 15 років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях здійснює Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя.

Нагадаємо, в останніх новинах повідомлялося, що за ініціативи ДБР провідні криптовалютні біржі заблокували акаунти росіян, які обходили санкції.

Політика, 29.06.2022 11:20