Фото: Telegram-канал Володимира Зеленського

Дефіцит відсутній: у яких областях у п'ятницю не вимикатимуть світло

У п'ятницю, 17 лютого, в Україні не будуть вимикати світло. В енергосистемі дефіциту не зафіксовано.

Про це повідомила прес-служба "Укренерго".

"Дефіцит потужності в енергосистемі відсутній упродовж всього робочого тижня і наразі не прогнозується. Електростанції виробляють достатньо електроенергії для покриття наявного споживання", — йдеться у повідомленні.

Постачальник зауважив, що на сьогодні в Україні працюють всі види електростанцій, імпорт електроенергії незначний. Через відсутність дефіциту до областей не доводили ліміти споживання. Заміри споживання сьогодні проводять у Києві та Чернівецькій області.

Проте в Одесі і досі ситуації зі світлом залишається напружена. Споживання у місті зростає через збільшення активності бізнесу. Для уникнення перевантаження в Одесі діють погодинні графіки відключень світла.

В "Укренерго" повідомили, що мережеві обмеження вчора вводили у столиці, Київській та Житомирській областях.

Нагадаємо, 15 лютого повідомлялося, що в Україні покращилася ситуація з енергосистемою. Є ймовірність, що світло більше не вимикатимуть.

Додамо, в Україні з 14 лютого почали діяти нові правила інформування населення про графіки вимкнення електроенергії. Регулятор НКРЕКП зобов’язав операторів систем розподілу забезпечити ряд вимог.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Суспільство, 17.02.2023 11:55