Фото: Twitter Джо Байдена

Дефолт скасовується: Байден підписав закон про призупинення "стелі" держборгу США

Американський лідер Джо Байден підписав закон про призупинення "стелі" державного боргу США. Це дозволяє державі уникнути першого в історії країни дефолту.

Як інформує Reuters, підписаний документ призупиняє дію "стелі" боргу уряду США в розмірі 31,4 трильйона доларів до 1 січня 2025 року.

"Дякуємо спікеру Маккарті, лідеру Джеффрісу, лідеру Шумеру та лідеру МакКоннеллу за їхнє партнерство", — йдеться в заяві Білого дому.

У заяві також зазначається, що підписаний законопроект збільшує ліміт держборгу з 2 січня 2025 року, щоб врахувати зобов’язання, випущені під час періоду призупинення.

Також документ передбачає наступні цілі:

  • встановлює нові дискреційні ліміти витрат, виділяє фінансування для Фонду токсичних впливів Вірджинії та скасовує певні необов'язкові залишки;
  • розширює вимоги до робіт за окремими Федеральними програмами;
  • модифікує процеси екологічної експертизи;
  • припиняє призупинення федеральних виплат студентських позик.

Нагадаємо, Міністерство фінансів Сполучених штатів Америки встановило крайній термін для підвищення ліміту державного боргу на 5 червня. Уряд США мав оголосити дефолт, якщо Конгрес не підвищив би межу держборгу до 31,4 трильйона доларів. 2 червня у США обмежили державні витрати до виборів 2024 року. Сенат прийняв закон про призупинення обмеження боргу країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.06.2023 00:25