Фото: соцмережі

Дефолт у США: Мінфін назвав новий крайній термін

Міністерство фінансів Сполучених штатів Америки встановило крайній термін для підвищення ліміту державного боргу на 5 червня. Уряд США оголосить дефолт, якщо Конгрес не підвищить межу держборгу до 31,4 трильйона доларів

Про це повідомляє Reuters.

Глава міністерства фінансів Джанет Йеллен повідомила, що її відомство здійснить понад 130 мільярдів доларів запланованих виплат в перші дні червня, в тому числі ветеранам, одержувачам соціального забезпечення та Medicare. Казначейство не матиме достатніх ресурсів для виконання зобов'язань уряду, якщо Конгрес не підвищить або призупинить ліміт боргу до 5 червня. Також раніше відомство обміняло приблизно два мільярди доларів казначейських цінних паперів між Фондом пенсійного забезпечення державних службовців та інвалідів і Федеральним фінансовим банком, щоб запобігти потенційному дефолту.

Йеллен зазначила, що раніше очікувалося, що дефолт потенційно може відбутися вже 1 червня, проте тепер крайній термін — 5 червня.

Нагадаємо, Таїланд не отримає винищувачів-невидимок F-35 від Сполучених Штатів Америки. Це пов'язано з проблемами з навчанням та технічним обслуговуванням суден.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Економіка, 27.05.2023 15:59