Фото: Комунальний концерн "Центр комунального сервісу"

Киянам пояснили, як оформити реструктуризацію боргу за комуналку

Мешканці столиці, у яких накопичився борг за житлово-комунальні послуги, можуть оформити договір про його реструктуризацію. Це важливо насамперед для призначення субсидії.

У Київській міській держадміністрації розповіли, як правильно оформити такий договір.

Так, укласти договір з реструктуризації можна через "Центр комунального сервісу". Для цього необхідно подати заяву, оригінали та копії таких документів:

  • паспорт (або ID-картку та витяг із Єдиного державного демографічного реєстру);
  • картку платника податків PHOKПП (IПH) (не надається власником ID-картки);
  • документ, що підтверджує право власності житловим приміщенням/квартирою та витяг із Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності;
  • довіреність представника та його паспорт (якщо договір укладатиме представник власника).

Укласти договір можна особисто в будь-якому сервісному центрі концерну за попереднім записом. Фахівці працюють з понеділка по четвер з 08:30 до 17:30 та в п’ятницю — з 08:30 до 16:15 (перерва з 13:00 до 13:45).

Також оформити заявку можна дистанційно за допомогою:

Наголошується, що перед підписанням договору споживачам буде проведено актуалізацію, звіряння суми заборгованості, платежів, показань лічильників та зроблено коригування (за наявності підстав), узгоджено період розстрочення та розмір щомісячного обов’язкового платежу.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів перегляне тарифи на комунальні послуги. Це станеться після того, як завершиться опалювальний сезон.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 18.02.2023 23:34