Фото: соцмережі

Депутат Київської міськради задекларував понад 8 млн грн, які йому "подарувала" мама

Депутат Київської міської ради згідно з декларацією за 2020 рік, отримав майже 8,5 мільйона гривень "у подарунок від матері". Національне агентство з питань запобігання корупції виявило ознаки незаконного збагачення.

Про це повідомляє НАЗК.

Антикорупціонери з’ясували, що розмір доходів матері депутата за останні 22 роки не дозволяв накопичити кошти для здійснення такого подарунка.

"У відповідь на запит агентства вона пояснила, що подарована сума залишилася у спадок від її покійного чоловіка (батька депутата), а джерелом походження коштів є доходи від його підприємницької діяльності. До своїх пояснень жінка додала нотаріально завірену копію договору про дарування 300 тисяч доларів (еквівалент 8 480 380 гривень)", — йдеться в повідомленні.

Також НАЗК отримало нотаріально завірену довідку, де зазначено, що єдиним спадкоємцем є дружина померлого, яка успадкувала об’єкти нерухомого майна свого чоловіка.

"Відомості про успадкування грошових коштів відсутні. Крім того, у померлого виявилася заборгованість за єдиним внеском для ФОПів на суму 35,5 тисячі гривень. Викладені факти дають привід для обґрунтованого сумніву стосовно можливості матері надати такий подарунок своєму синові", — зауважили в агентстві.

НАЗК направило матеріали до Національного антикорупційного бюро для вирішення питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення та здійснення досудового слідства з метою притягнення депутата міськради до кримінальної відповідальності.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції виявило понад сім мільйонів гривень необґрунтованих активів у працівника Державного бюро розслідувань. Він з дружиною скуповував нерухомість. Як зазначають у відомстві, правоохоронець належав до начальницького складу центрального апарату ДБР. А в період набуття необґрунтованих активів він працював в органах Нацполіції. Його дружина працює в прокуратурі Вінницької області.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.08.2023 23:06