Фото: od.npu.gov.ua

Вимагав гроші у дружини пораненого бійця: на Одещині посадовця РВА спіймали на хабарі у $6 тисяч

В Одеській області правоохоронці затримали начальника сектору мобілізаційної роботи однієї з районних військових адміністрацій. Посадовець вимагав гроші у дружини військовослужбовця, який отримав тяжке поранення.

Про це повідомила прес-служба Спеціалізованої прокуратури у сфері оборони Південного регіону. 

Зазначається, що інцидент стався у Білгород-Дністровському районі. За даними слідства, у липні-серпні 2023 року посадовець вимагав та одержав від жінки шість тисяч доларів. За ці кошти він обіцяв вплинути на посадових осіб оперативного командування "Південь" для переведення її чоловіка-військовослужбовця до військової частини у місто Білгород-Дністровський.

"Правоохоронці затримали його в порядку ст. 208 КПК України після одержання неправомірної вигоди. Наразі вирішується питання щодо повідомлення затриманому про підозру та обрання запобіжного заходу", — йдеться у повідомленні.

Фото: od.npu.gov.ua

Нагадаємо, у п'ятницю, 11 серпня, президент України Володимир Зеленський провів засідання Ради національної безпеки і оборони України. Під час нього заслухали інформацію про результати перевірки Територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. Глава держави заявив, що буде звільнено усіх керівників обласних ТЦК.

Рада нацбезпеки рекомендувала призначити на посади керівників обласних ТЦК офіцерів, які безпосередньо беруть участь у бойових діях, але після проходження ними перевірки СБУ. Офіс генерального прокурора спільно з НАЗК та ДБР має вжити додаткових заходів із протидії вчиненню корупційних правопорушень посадовцями.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 11.08.2023 23:55