Фото: МВС

Голова райради на Одещині викрав катер у Держекоінспекції

В Одеській області затримали голову однієї із райрад, який викрав катер вартістю понад два мільйони гривень. Зараз правоохоронці вирішують питання про обрання йому запобіжного заходу.

Про це розповіли у прес-службі Міністерства внутрішніх справ України.

"Дізнавшись про те, що в одному з одеських яхт-клубів є швидкісний катер, що був у власності Державної екологічної інспекції, посадовець вмовив держекоінспектора вивезти майно, нібито для збереження його від ворожих обстрілів. Катер "сховали" на території рибацького комплексу", — йдеться у повідомленні.

Згодом фігурант справи залишив розписку в отриманні держмайна на КПП, але вказав у ній дані зовсім іншої людини. 

"Для цього він підшукав втрачений чужий паспорт та скористався ним. Відтак своїми діями фігурант спричинив Державній екологічній інспекції понад два мільйони 690 тисяч гривень матеріальних збитків. Чоловіка затримали", — розповіли поліцейські.

Правопорушнику вже повідомили про підозру. Йому загрожує позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. 

В Одеській області бухгалтер військової частини привласнював гроші, призначені для виплат військовослужбовцям. Посадовця вже затримали правоохоронці. У такий спосіб бухгалтер заволодів пʼятьма мільйонами гривень. Ще стільки ж він привласнив, перерахувавши кошти на рахунки своїх знайомих. 

Чоловік створював платіжні відомості, у яких зазначав свої анкетні дані та номер банківського рахунку для отримання додаткових нарахувань. За вкрадені гроші бухгалтер купував автівки, ноутбуки, мобільні телефони тощо.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.08.2023 15:55