Фото: МВС

Привласнив близько 3 млн грн: правоохоронці затримали шахрая, який створив фейковий канал у Telegram

23-річний житель Кривого Рогу створив канал у Telegram, що повністю копіює миколаївський канал з мільйонною аудиторією. Шахрай злочинним шляхом привласнив близько трьох мільйонів гривень, які збирались для потреб Збройних сил України.

Про це повідомляє Міністерство внутрішніх справ.

За даними слідства, зловмисник копіював повідомлення про збір на підтримку ЗСУ, міняв номер банківської картки або посилання "банки зборів" та додавав власні банківські рахунки у фейковому каналі.

Відтак зловмисник встиг привласнити близько трьох мільйонів гривень. Кошти чоловік витрачав на власні потреби та розваги. 

"Наразі встановлено більш як сотню осіб, які здійснили перерахунки на картку шахрая. Розслідування триває. Кіберполіцейські встановлюють й інших потерпілих від шахрайських дій правопорушника", — йдеться у повідомленні.

Варто відзначити, що даний інцидент також підтвердив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім. Він подякував людям за сприяння у затриманні шахрая.

Скріншот з Telegram Кіма

Нагадаємо, Департамент кіберполіції Національної поліції розповів про найпоширеніші шахрайські схеми аферистів в Україні та пояснив основні правила безпеки, аби не потрапити на гачок зловмисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.08.2023 13:25