Фото: p-p.com.ua

Шахраї дурять українців у соцмережах: як не стати жертвами зловмисників

Шахраї придумали нову схему збору особистих даних у соціальних мережах. Зловмисники повідомляють про фейкові виплати від держави та просять перейти за сумнівними посиланнями.

Про це повідомляє Центр національного спротиву.

За даними джерела, громадянам приходять фейкові повідомлення в різних месенджерах та соціальних мережах. Громадянам України рекомендують не довіряти схожим повідомленням і не розповсюджувати особисті дані.

Однак у ЦНС пишуть, що якщо ви все ж вирішите перевірити вдачу чи зареєструватись на отримання виплати, то варто дотримуватись певних правил.

"Не використовуйте для цього номер телефона та електронну адресу, які ви використовуєте у службовій діяльності, для банківських розрахунків та інших важливих дій, а головне — не використовуйте пароль, який ви використовуєте для своїх інших облікових записів або такий, який від нього відрізняється кількома символами", — сказано в повідомленні.

Якщо ви вкажете дані, якими постійно користуєтесь, то шахрай легко зможе отримати доступ до ваших банківських рахунків, сторінок в соцмережах, електронної пошти тощо.

Нагадаємо, від початку повномасштабної війни Національний банк України зафіксував значне збільшення проявів платіжного шахрайства. Найпоширенішим видом стала фейкова соціальна допомога від державних чи міжнародних організацій постраждалим від війни українцям.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.02.2023 19:55