Фото: Pixabay

Держагентство відновлення відкриє кошториси всіх проектів будівництва

В Україні кожен зможе перевірити та порівняти ціни на витрати за проектами, розробленими будь-яким державним замовником. Відповідні кошториси будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва. 

Про це повідомив очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм у Telegram.

За його словами, кожен зможе перевірити та порівняти ціни на матеріали, вартість залученої техніки, витрати за проектами, розробленими будь-яким державним замовником. Це, своєю чергою, підвищуватиме відповідальність і держзамовників, і проектних організацій та експертизи.

"Для нас важливо не просто швидко і якісно проводити роботи на обʼєктах. Ми прагнемо, аби відбудова здійснювалася у прозорий і підзвітний спосіб. Це важливо як для Агентства відновлення, так і для громадськості та міжнародних партнерів", — наголосив Найєм.

Він зазначає, що кошториси на проекти відновлення будуть доступні у Єдиній державній системі у сфері будівництва. На порталі ЄДЕСББ став доступний оновлений функціонал публікації витрачених фінансів об'єктів, які будуються за державні гроші. Ознайомитися з усією інформацією можна у розділі "Кошторисна документація".

"Раніше на порталі були доступні тільки загальні показники по кошторису, однак після введення воєнного стану доступ до інформації обмежили. Створення Єдиної державної електронної системи у сфері будівництва розпочалося три роки тому. Це одна зі складових усієї цифрової системи, яка стане основою управління відбудовою країни", — резюмував Найєм.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Волинській області у місті Ковель збудують житло для переселенців. Квартири повністю вмеблюють та укомплектують побутовою технікою. Буде реалізовано одразу два проекти — з реконструкції та будівництва нового житла. Зокрема, у рамках програми НЕФКО "Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні", реконструюють адмінбудівлю та учбово-побутовий корпусу. Вже підписаний договір з підрядником на суму у мільйон євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.08.2023 15:58