Фото: Міська рада Ковеля

У одному з міст на заході України збудують житло для переселенців

У Волинській області у місті Ковель збудують житло для переселенців. Квартири повністю вмеблюють та укомплектують побутовою технікою.

Про це повідомила Ковельська міська рада.

Зазначається, що буде реалізовано одразу два проекти — з реконструкції та будівництва нового житла. Зокрема, у рамках програми НЕФКО "Підтримка ЄС для нагальних потреб розміщення внутрішньо переміщених осіб в Україні", реконструюють адмінбудівлю та учбово-побутовий корпусу. Вже підписаний договір з підрядником на суму у мільйон євро.

Одразу після закінчення будівельних робіт планується до здачі 24 квартири, які повністю вмеблюють та укомплектують побутовою технікою. Водночас це житло буде власністю громади, а не тих осіб, які отримають квартири.

"Зараз готується документ, який визначатиме порядок надання і користування цими приміщеннями", — зауважили у міськраді.

Крім того, у березні 2023 року був підписаний грантовий договір на суму 4,8 млн євро. Передбачається будівництво п’ятиповерхового житлового будинку на 70 квартир.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що внутрішньо переміщені особи можуть отримати безкоштовне тимчасове житло в Київській області. Квартири пропонують у трьох населених пунктах неподалік від столиці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 17.08.2023 06:47