Фото: 56 ОМПБр

Десятки ударів по "кублах" рашистів й ураження техніки: Генштаб відзвітував про успіхи ЗСУ на фронті

Російські загарбники продовжують гинути на українській землі. Протягом доби наші захисники завдали низку ударів по позиціях ворога.

Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України.

Так, авіація Сил оборони за добу завдала шістнадцять ударів по районах зосередження особового складу та військової техніки окупантів.  Наші захисники збили безпілотні літальні апарати противника "Шахед-136" та "Ланцет".

Українські ракетники і артилеристи уразили два пункти управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки противника, два зенітно-ракетних комплекси, склад боєприпасів, артилерійський підрозділ на вогневій позиції та дві станції радіоелектронної боротьби.

Атаки окупантів

Противник зосереджує основні зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. На них українські воїни відбили понад 38 ворожих атак. 

На Куп’янському та Лиманському напрямках противник вів безуспішні наступальні дії в районі Серебрянського лісництва та поблизу населених пунктів Гряниківка і Білогорівка. На Бахмутському напрямку ворог продовжує штурмові дії міста Бахмут, яке утримують наші захисники. На Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках противник вів наступальні дії в напрямку населених пунктів Керамік, Степове, Авдіївка, Сєверне, Первомайське та Побєда Донецької області. Успіху не мав.

Терор на окупованих територіях

У тимчасово захоплених населених пунктах Луганської області загарбники продовжують чинити тиск на мирних жителів. Все складніше стає пересуватись між населеними пунктами. Зокрема, до села Плугатар можуть потрапити лише місцеві жителі за спеціальними перепустками.

Нагадаємо, російські загарбники шукають поповнення своєї армії живою силою через шалені втрати у війні з Україною. У Південній Осетії ведеться активна робота зі строковиками щодо підписання контрактів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2023 19:13