Фото: Вікіпедія

Директор "Укроборонпрому" Гусєв йде у відставку: хто його замінить

 

Директор "Укроборнпрому" Юрій Гусєв підтвердив, що йде у відставку. Він очолював концерн з грудня 2020 року.

Про це коментарі LB.ua розповів сам керівник концерну.

Гусєв заявив, що "оновлений державний сектор українського ОПК не втратить динаміку розвитку та стане прикладом для інших галузей нашої економіки". 

"Я щиро вдячний людям Укроборонпрому за наполегливу цілодобову працю, бажання та спроможність робити більше. Пишаюся, що новітню історію українського державного ОПК мені пощастило писати з родиною у 70 тисяч співробітників — невидимими героями оборонки", — сказав він. 

Замість нього на посаду керівника "Укроборонпрому", наймовірніше, претендуватиме людина міністра з питань стратегічної промисловості Олександра Камишіна. За даними УП, новим керівником концерну стане керівник харківського Заводу імені Малишева Герман Сметанін. 

Реформування "Укроборонпрому": що відомо

Державний концерн "Укроборонпром" було створено у 2010 році. У грудні 2020 року генеральний директор концерну Юрій Гусєв підписав наказ про початок корпоратизації держконцерну. Ліквідувати держконцерн планувалося до кінця червня 2021 року.

Парламент 13 липня 2021 року ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект про реформування "Укроборонпрому". 20 липня 2021 року Рада розблокувала підписання закону про реформування "Укроборонпрому".

Нагадаємо, 4 травня Кабінет міністрів опублікував постанову про утворення акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість". Воно стало заміною державному концерну "Укроборонпром".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

 

Політика, 26.06.2023 16:59