Фото: Вікіпедія

Гендиректора "Укроборонпрому" Гусєва можуть звільнити з посади, — ЗМІ

Генерального директора державного концерну "Укроборонпром" Юрія Гусєва можуть звільнити з посади. Це питання обговорюється вже деякий час.

Про це повідомила "Економічна правда", з посиланням на власні джерела у дотичній галузі.

За даними співрозмовників видання, звільнення Гусєва не стало несподіванкою, оскільки це питання визрівало деякий час.

Крім того, інформацію про звільнення гендиректора "Укроборонпрому" повідомило і видання Liga.net. Джерела видання навіть назвали двох претендентів на посаду голови держконцерну, який має бути реформованим в акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість". Це заступник міністра з питань стратегічних галузей промисловості Сергій Боєв та чинного генерального директора ДП "Завод імені В.О. Малишева" Герман Сметанін. 

Зауважимо, Юрій Гусєв обіймає посаду очільника "Укроборонпрому" з грудня 2020 року.

Реформування "Укроборонпрому": що відомо

Державний концерн "Укроборонпром" було створено у 2010 році. У грудні 2020 року генеральний директор концерну Юрій Гусєв підписав наказ про початок корпоратизації держконцерну. Ліквідувати держконцерн планувалося до кінця червня 2021 року.

Парламент 13 липня 2021 року ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект про реформування "Укроборонпрому". 20 липня 2021 року Рада розблокувала підписання закону про реформування "Укроборонпрому".

Нагадаємо, 4 травня Кабінет міністрів опублікував постанову про утворення акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість". Воно стало заміною державному концерну "Укроборонпром".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.06.2023 23:18