Фото: epravda.com

Реформа "Укроборонпрому": Кабмін нарешті опублікував постанову

У четвер, 4 травня, Кабінет міністрів опублікував постанову про утворення акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість". Воно стало заміною державному концерну "Укроборонпром".

Відповідна постанова з'явилась на Урядовому порталі.

Цікаво, що формальне рішення про старт корпоратизації "Укроборонпрому" було ухвалено ще 21 березня. Згідно з протоколом засідання уряду, на доопрацювання постанови давали лише один день, але публікація постанови затягнулася на шість тижнів.

З публікацією даного рішення офіційно стартує корпоратизація "Укроборонпрому". Постанова передбачає створення акціонерного товариства "Українська оборонна промисловість" шляхом реформування державного концерну.

Згідно з опублікованими даними, статутний капітал компанії становитиме 237,1 млн грн. Усі 100% акцій будуть у державній власності. Також було затверджено статут УОП та положення про наглядову раду.

Реформування "Укроборонпрому": що відомо

Державний концерн "Укроборонпром" було створено у 2010 році. У грудні 2020 року генеральний директор концерну Юрій Гусєв підписав наказ про початок корпоратизації держконцерну. Ліквідувати держконцерн планувалося до кінця червня 2021 року.

Парламент 13 липня 2021 року ухвалив у другому читанні та в цілому законопроект про реформування "Укроборонпрому". 20 липня 2021 року Рада розблокувала підписання закону про реформування "Укроборонпрому".

Нагадаємо, державний концерн "Укроборонпром" відвантажив чергову партію 125-міліметрових танкових снарядів. Їх використовуватимуть Збройні сили України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 04.05.2023 18:08