Фото: Укроборнпром

Уряд реорганізував "Укроборонпром": що зміниться

Кабінет міністрів перетворив Державний концерн "Укроборонпром" на акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість". Реорганізація концерну має перетворити його на сучасну високотехнологічну оборонну компанію.

Про це повідомив представник уряду у Верховній Раді Тарас Мельничук у своєму Telegram-каналі.

Відзначимо, 100% акцій "Української оборонної промисловості" належать державі. 

"Затверджено статут АТ "Українська оборонна промисловість" та Положення про наглядову раду АТ "Українська оборонна промисловість". Встановлено, що статутний капітал товариства становить 237 млн 071 тис. гривень і формується коштом майна державного концерну "Укроборонпром" згідно з додатком 1 до акту прийому-передачі майна до статутного капіталу товариства", — написав Тарас Мельничук.

Як пояснив генеральний директор "Укроборонпрому" Юрій Гусєв, це рішення відкриває нові можливості для розвитку ОПК України:

"Це, зокрема, трансфер технологій, впровадження стандартів ОЕСР та НАТО, залучення інвестицій, ремонт, обслуговування і створення нових видів озброєння та військової техніки, які наближатимуть нашу перемогу!".

Нагадаємо, завдяки співпраці "Укроборонпрому" та НАТО в Україні розпочалось виробництво 125-мм снарядів для танкової гармати. Раніше держава виробляла лише мінометні міни 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.03.2023 20:51