Фото: topwar.ru

Укроборонпром розпочав виробляти 125-мм снаряди: для якої техніки вони призначені

В Україні розпочалось виробництво 125-мм снаряди для танкової гармати. Це вдалось досягнути зусиллями Укроборонпрому у тісному партнерстві з країною НАТО за кордоном. 

Про це повідомляє Міністерство оборони України. Це вже другий боєприпас масштабне виробництво за участю Концерну.

Зазначається, що за замовленням Міністерства оборони України вже поставлено першу партію 125-мм снарядів для танків Т- 64, Т- 72 і Т-80, якими Сили безпеки та оборони України б’ють окупантів.

Загалом Україна вперше за часи незалежності розгорнула власне виробництво боєприпасів: мінометних мін 82 мм та 120 мм, артилерійських пострілів 122 мм та 152 мм, а тепер і танкового снаряда 125 мм. З міркувань безпеки виробництво винесено за межі країни, однак у створенні боєприпасів беруть участь наші люди: конструктори, технологи, токарі, ливарники тощо.

Варто відзначити, що нещодавно Укроборонпром підписав з Міністерством оборони України контракт на постачання 120-мм мінометних мін, які також виготовляються у взаємодії з однією з країн-учасників Північноатлантичного альянсу.

Нагадаємо, 1 лютого Служба безпеки України затримала співробітника Укроборонпрому, який працював на російську воєнну розвідку. Зловмисник приховано збирав інформацію про наявне українське озброєння.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.03.2023 14:41