фото із соцмереж

Для чого рашисти встановлюють ППО по Москві: роз'яснення ISW

Кремль активно готує населення Росії до затяжної війни з Україною. Встановлення систем ППО по Москві вказує на таку мету військового керівництва Росії.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Кремль, ймовірно, розгорнув системи ППО в Москві, щоб створити нову "картинку" війни, яка є небезпечнішою для російського суспільства. Таким чином окупанти намагаються посилити інформаційні операції з підготовки населення до затяжної війни в Україні та подальших жертв.

Аналітики ISW переконані, що ця демонстрація систем ППО також, ймовірно, є частиною кампанії з просування низки аналогій з бойовими діями часів Другої Світової війни, коли засоби протиповітряної оборони встановлювалися безпосередньо по всій Москві.

Ключові висновки ISW:

  • ПВК "Вагнера" намагається представити себе як ефективну паралельну військову структуру, тим самим все частіше виявляючись паразитичною воєнізованою організацією.
  • Розвідка США підтвердила суперництво між Міноборони Росії та ПВК "Вагнера", про яке давно повідомляв ISW.
  • Прагнення Пригожина до юридичного визнання групи Вагнера може спровокувати подальший розкол у російському уряді.
  • Кремль продовжує проводити демонстративні публічні акції щодо створення умов для затяжної війни в Україні.
  • Російські джерела стверджували, що Путін звільнив командувача ПДВ Росії генерал-полковника Михайла Теплинського, але ці повідомлення залишаються непідтвердженими.
  • Кремль продовжує просувати інформаційні кампанії, щоб послабити підтримку України із боку країн Заходу.
  • Російські та українські війська продовжували наступальні операції в районі Сватового та Кремінної.
  • Російські джерела продовжували хибно стверджувати, що окупанти близькі до оточення Бахмута.
  • Російські сили в Запорізькій області, ймовірно, все ще готуються до оборонної операції у довгостроковій перспективі, незважаючи на нещодавні заяви про територіальні придбання.
  • Джерела вказують, що мобілізаційні заходи в РФ продовжуються, незважаючи на численні заяви про офіційне завершення мобілізації.
  • Війська РФ продовжують депортувати українських дітей з окупованих районів України до Росії.

Раніше повідомлялось, що Сполучені Штати Америки радять українським військовим поки що утриматися від нового наступу на фронті. Високопосадовці США закликають Україну дочекатися поки надійде остання партія військової допомоги від Америки.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що у російської армії наразі величезні проблеми на полі бою. Адже окупанти зазнали серйозних бойових втрат, також вичерпуються і запаси боєприпасів.

До того ж Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму 2,5 мільярда доларів. Він містить сотні бронетехніки, критично важливу підтримку для протиповітряної оборони України та інші важливі засоби.

Війна, 21.01.2023 07:05