США радять Україні утриматися від нового наступу, — Reuters

Сполучені Штати Америки радять українським військовим поки що утриматися від нового наступу на фронті. Високопосадовці США закликають Україну дочекатися поки надійде остання партія військової допомоги від Америки. 

Про це повідомляє Reuters із посиланням на слова високопоставленого посадовця з адміністрації президента США Джо Байдена.

"Високопоставлені чиновники США радять Україні відкласти початок великого наступу проти російських військ, доки не буде надіслано останні постачання американської зброї та не буде проведено навчання", — заявив він.

За словами чиновника, американці хочуть, щоб українські військові як слід освоїли всю техніку та види зброї, які вони отримали та отримають найближчим часом.

До того ж співрозмовник Reuters ще раз підтвердив, що передавати Україні танки "Абрамс" США поки що не планують, бо ці машини надто дорогі в обслуговуванні.

Нагадаємо, міністр оборони США Ллойд Остін вважає, що у російської армії наразі величезні проблеми на полі бою. Адже окупанти зазнали серйозних бойових втрат, також вичерпуються і запаси боєприпасів.

До того ж Сполучені Штати Америки оголосили про виділення Україні нового пакета військової допомоги на суму 2,5 мільярда доларів. Він містить сотні бронетехніки, критично важливу підтримку для протиповітряної оборони України та інші важливі засоби.

Війна, 20.01.2023 22:56