Фото ілюстративне. Джерело: соцмережі

Для чого ЗСУ б'ють по Чонгарському мосту: роз'яснення Гуменюк

Збройні сили України зруйнувати логістику ворога на лівому березі Херсонської області. Пошкодження Чонгарського мосту знизить пропускну активність ворога.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробила керівниця об’єднаного прес-центру Оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк. За її словами, робота воїнів спрямована на руйнування планів ворога, а не руйнування інфраструктури.

"Тому робота проведена філігранно, точно, влучно, і зараз окупанти знову вишукують нові шляхи в об'їзд для того, щоб постачати своїм військам боєприпаси, техніку і поповнення. На лівому березі ворог суттєво відчуває нестачу снарядів і техніки у зв'язку з нашою бойовою роботою", — наголосила Гуменюк.

Вона також запевнила, що Сили оборони встановлюють вогневий контроль над всіма транспортно-логістичними маршрутами ворога і єдине, що може їх стримувати — наявність цивільного населення, яке росіяни використовують, чергуючи автівки з цивільними.

"Це бентежить цивільних, оскільки, намагаючись виїхати з Криму, не маючи можливості використати Кримський міст, вони намагаються об'їхати материковою частиною і потрапляють в заручники цієї військової техніки", — додала Гуменюк.

Нагадаємо, українські військові підтвердили успішну повітряну атаку на тимчасово окупований російськими загарбниками Чонгарський міст. Вранці в суботу, 29 липня, там пролунали вибухи.

Своєю чергою Головне управління розвідки України повідомило, що ввечері 28 липня у Козачій бухті окупованого Криму вибухнув склад боєприпасів окупантів. Детонація сталася близько 22:00.

Додамо, раніше у ГУР заявили, що Кримський міст є незаконною, відповідно "вкрай нестабільною" конструкцією. Українців застерегли від користування переправою. У відомстві наголосили, що незаконно зведений росіянами міст через Керченську протоку не є цивільним обʼєктом. Окупанти використовують переправу для перекидання військових та бронетехніки та боєприпасів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.07.2023 10:23