Фото: Hromadske

До Книги рекордів Гіннеса потрапили близнюки, які народилися на 22 тижні (фото)

Книга рекордів Гіннеса поповнилася новим рекордом. Нещодавно туди внесли двох малюків із Канади як найбільш передчасно народжених близнюків у світі — вони з'явилися на світ на 22 тижні.

Про це повідомляє ВСС.

Зазначимо, попередній рекорд раннього народження був 125 днів, який встановили у 2018 році близнюки в американському штаті Айова.

Близнюки із Канади Адія та Адріал Надараджа побили цей рекорд, адже народилися на 126 днів раніше терміну. Якби діти з'явилися на світ хоча б на одну годину раніше, ніж 22 тижні, у лікарні навіть не намагалися б врятувати їхнє життя.

Їхня мати Шакіна Раджендрам розповіла, що коли в неї розпочалися перейми, лікарі сказали їй, що діти "нежиттєздатні" і мають "0% шансів вижити". Більшість лікарень не намагаються врятувати дітей, народжених раніше 24-26 тижнів. Але пара змогла поїхати до лікарні Маунт-Сінай у Торонто, де є спеціалізоване відділення інтенсивної терапії новонароджених.

Після появи на світ діти мали серйозні проблеми зі здоров'ям, але зараз їм вже виповнився один рік і вони почуваються добре, перебувають під наглядом лікарів.

Малюки Адія та Адріал Надараджа

Нагадаємо, у Дніпрі суд виніс вирок жінці, яка вбила свого півторарічного сина. Жінка зробила малюку ін’єкцію з сильнодіючим кардіостимулюючим лікарським засобом, забороненим до вільного продажу. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 07.03.2023 15:39