Фото: Офіс президента

До комюніке Саміту миру приєдналася країна, яка не брала участі у зустрічі в Швейцарії

Країна Антигуа і Барбуда долучилася до підсумкового комюніке Саміту миру, який проходив у Швейцарії. Водночас представники країни не брали участі у Саміті.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

Гарант наголосив, що приєднання ще однієї країни до комюніке є свідченням того факту, що українську формулу миру та бачення справедливого й міцного миру поділяють усі континенти та регіони світу — від Європи до Карибського басейну. Він додав, що ця коаліція тільки зростатиме.

Відомо, що ця країна розташована на островах Антигуа, Барбуда і Редонда в групі Малих Антильських островів у східній частині Карибського моря. Населення держави складає 83500 осіб, а незалежність ця країна здобула у 1981 році.

"Я вдячний Антигуа і Барбуді за приєднання до комюніке Глобального саміту миру. Це перша країна, яка не була представлена на саміті, але згодом приєдналася до підсумкового документа", — додав президент.

За словами Зеленського, справжній стабільний мир — це коли є світ справжньої рівності, де всі нації мають право голосу та мають змогу показувати своє лідерство.

"Саме тому ми створили формат саміту миру, який продовжимо розвивати, залучаючи нових учасників і ретельно працюючи над наближенням миру", — наголосив гарант. 

Варто зазначити, що з 15 по 16 червня у швейцарському Бюргенштоку відбувся Саміт миру. У ньому взяли участь представники понад сотні країн світу і низки міжнародних організацій. Сторони обговорили шляхи реалізації положень формули миру, яку запропонував Володимир Зеленський.

Нагадаємо, 16 червня під час прес-конференції за результатами Саміту миру у Швейцарії Зеленський повідомляв, що наступна зустріч у такому форматі має відбутися потягом декількох місяців, а не років, адже Україна не має часу на довготривалу роботу. Очільник держави додав, що на сьогодні вже є низка країни, які хочуть прийняти другий Саміт миру у себе. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.06.2024 12:51