Доба на Донбасі:11 обстрілів та один український військовий загинув

22 ЛИПНЯ 2017 09:15

За минулу добу незаконні збройні формування на Донбасі 11 разів обстріляли позиції сил антитерористичної операції, внаслідок чого один український військовий загинув, ще двоє отримали поранення.

Про це в Facebook повідомив прес-центр штабу АТО, передає TrueUA.

Так, на Маріупольському напрямку бойовики з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї били по українських опорних пунктах поблизу Гнутового та Широкина. У штабі зазначили, що на цьому напрямку сили АТО примусили противника дотримуватись режиму тиші вогнем у відповідь.

На Донецькому напрямку обстріли бойовиками сил АТО зафіксовані в районі селища Верхньоторецького та на шахті Бутівка. На Луганському напрямку близько 18 години незаконні збройні формування двічі обстріляли з гранатомета і міномета українські позиції біля Кримського.

Незважаючи на зменшення кількості обстрілів та збройних провокацій з боку бойовиків, навіть поодинокі обстріли мали страшні наслідки. Так, близько 21 години, злочинці з гранатометів та великокаліберних кулеметів обстріляли будинки мирних жителів Мар’їнки.

Внаслідок цього обстрілу четверо місцевих мешканців житлових будинків по вулиці Молодіжній та героїв Чорнобиля, серед яких двоє дітей – трирічна дівчинка і 9-річний хлопець отримали поранення.

Дівчинка трьох років отримала осколкове поранення передньої стінки живота, дев’ятирічний хлопчик – осколкове поранення спини, правої гомілки та плеча, 19-річна жінка – осколкове поранення лівого передпліччя та лівого стегна, жінка 1963 року народження – осколкове поранення лівого стегна.

Усі постраждалі доставлені до Курахівської районної лікарні. Стан усіх постраждалих лікарі характеризують, як задовільний.

 

Відео, 22.07.2017 09:15