Фото: Pixabay

Дощі з грозами, але подекуди +38°С: які регіони накриє сильна спека 4 липня

В Україні у четвер, 4 липня, температура повітря подекуди сягатиме +38°C. При цьому в окремих областях очікуються дощі та грози.

Про це повідомив "Укргідрометцентр".

Згідно з прогнозами синоптиків, 3 липня у західних, Житомирській, Вінницькій, вдень і в Київській, Чернігівській, Черкаській, Кіровоградській, Одеській та Миколаївській областях пройдуть короткочасні дощі та грози. На решті території опадів не прогнозують. 

Температура повітря у західних та Житомирській областях вночі коливатиметься у межах +10...+15°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до +19...+24°C. В Карпатах вночі буде досить прохолодно — +6...+11°C, вдень також прогнозують досить свіже повітря — +13...+18°C. На решті території вночі очікується +16...+21°C, вдень температура становитиме +28...+33°C. У східних, Сумській, Полтавській, Дніпропетровській та Запорізькій областях місцями прогріє аж до +35...+38°C

Вітер у четвер буде переважно північно-західний, на Лівобережжі південно-східний, 5-10 м/с. Також очікується мінлива хмарність.

Погода у столиці та на Київщині

У четвер, 4 липня, очікується мінлива хмарність. У Києві та області буде без опадів. Лише місцями, імовірно, пройде короткочасний грозовий дощ.

Вітер очікується північно-західний, 5-10 м/с. Температура по області вночі коливатиметься у межах +16...+21°C, вдень прогріє до +28...33°C. У Києві вночі прогнозують +19...+21°C, вдень стовпчики термометрів піднімуться до позначки +30°C.

погода 4 липня

Мапа: "Укргідрометцентр"

Нагадаємо, раніше завідувачка відділу прикладної метеорології та кліматології Українського гідрометеорологічного інституту держаної служби надзвичайних ситуацій і Національної академії наук України Віра Балабух повідомляла, що цього літа в Україні середня температура буде вищою за норму на один або два градуси. Найспекотніше буде в липні та в першій половині серпня, водночас суттєві й тривалі зниження температури повітря малоймовірні. Також за її прогнозом, у південних, південно-східних регіонах, а також центральних областях нашої країни ймовірний дефіцит опадів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 03.07.2024 16:25