ДПСУ: Російські прикордонники поставляють контрабанду в Україну

11 ЛЮТОГО 2019 11:10

Російські прикордонники могли сприяти переміщенню контрабандної ікри в Україну в межах Харківської області, про це повідомляється на сайті Держприкордонслужби.

Як повідомлялося днями, на кордоні з Росією співробітники Держприкордонслужби затримали автомобіль, запакований ікрою. Її намагались незаконно завезти в Україну поза пунктами пропуску в Харківській області.

Затриманого водія притягнуто до адміністративної відповідальності за незаконний перетин державного кордону та порушення прикордонного режиму.

Під час фільтраційних заходів порушник повідомив, що не мав перешкод у перевезенні вантажу територією РФ і переміщенні його через кордон, оскільки власник товару, скоріш за все, домовився з прикордонниками Росії.

Загалом в Україну спробували перемістити майже 800 кілограмів червоної ікри та ікри щуки. Вартість контрабанди сягає 900 тисяч гривень.

Автомобіль «УАЗ» зупинили на напрямку російського н.п. Новопетрівка та українського Отрадне. Про правопорушення завчасно отримали інформацію оперативні співробітники Східного регіонального управління Держприкордонслужби і разом з прикордонниками відділу «Тополі» Харківського загону затримали транспортний засіб.

Товар та автівку вилучено і встановленим порядком передано взаємодіючим органам.

Суспільство, 11.02.2019 11:10