Затримання прихильниці "руського міра" в Одесі. Джерело: Нацполіція

Дрібна злодюжка та хуліганка: щодо жінки з триколором в Одесі розпочато кримінальне провадження

Поліція розпочала кримінальне провадження стосовно жінки, яка намагалась повісити російський триколор на Європейській площі в Одесі. Її дії кваліфіковано як виправдання, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Росії проти України, глорифікація її учасників. Їй загрожує до трьох років позбавлення волі.

Про це повідомила прес-служба Одеського районного управління поліції № 1. Там нагадали, що інцидент стався вчора, 7 жовтня, близько 23 години. Очевидці повідомили до поліції, що невідома намагалася повісити прапор Росії на постамент і висловлювалася в підтримку ворожої країни.

Особу правопорушниці поліцейські встановили, а ворожий триколор вилучили та долучили до матеріалів провадження як речовий доказ.

"43-річна мешканка Одеси вже потрапляла в поле зору правоохоронців за крадіжку, дрібне хуліганство та розпивання спиртних напоїв у громадському місці. Нині з жінкою працюють слідчі територіального підрозділу поліції та співробітники Управління СБУ в Одеській області", — йдеться в повідомленні поліції.

У межах провадження, розпочатого за ознаками частини 1 статті 436-2 Кримінального кодексу України, проводитимуться необхідні експертизи та розв’язуватимуть питання щодо повідомлення їй про підозру у виправданні, визнанні правомірною, запереченні збройної агресії Росії проти України, глорифікації її учасників, а також обрання запобіжного заходу.

"Слідство триває під процесуальним керівництвом Приморської окружної прокуратури Одеси. Правопорушниці загрожує три роки позбавлення волі", — підсумували правоохоронці.

Нагадаємо, що в серпні цього року в Нігерії затримали декількох кравців за виготовлення російських прапорів, які використовували під час антиурядових протестів у північних штатах країни. Це може свідчити про посилення російської активності в Західній Африці.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 08.10.2024 16:50