Джеремі Корбін: план Мей потрібно скасувати

08 ГРУДНЯ 2018 13:16

До історичного голосування за проектом угоди про умови виходу Великобританії з Євросоюзу залишається чотири дні. Тереза ​​Мей називає його умови оптимальними, але критики як справа, так і зліва називають їх неприйнятними, повідомляє Euro News.

Джеремі Корбін, лідер головної опозиційної сили, Лейбористської партії, розповів про своє ставлення до плану Мей:

«Процес йде, у вівторок відбудеться голосування. Я розраховую на те, що пропозицію уряду буде відхилено. Але в цьому випадку у нас з'явиться проблема. У нас буде уряд тільки формально, без реальної влади, тому що воно втратить більшість у Палаті громад. Треба буде терміново, буквально протягом декількох днів провести нові переговори з ЄС, а потім представити нову угоду парламенту або уряд повинен буде визнати, що він не може виконувати свої обов'язки, і тоді треба буде або вибрати нове керівництво, або оголошувати дострокові вибори».

Найбільше заперечень викликає пункт про збереження існуючого митного режиму в Північній Ірландії, який, згідно з умовами угоди, можна буде скасувати тільки за згодою ЄС.

Негативне ставлення до проекту угоди північно-ірландської Демократичної юніоністської партії, що входить в правлячу коаліцію, ставить під сумнів те, що воно буде схвалене більшістю депутатів 11 грудня.

Політика, 08.12.2018 13:16