Джон Кірбі. Джерело: Пентагон

Джон Кірбі вказав на різницю між жертвами війн в Україні та Газі

Речник Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі зазначив, що на відміну від злочинних дій росіян щодо українців, ізраїльтяни не роблять вбивства, тортури й зґвалтування цивільного населення в Газі метою війни. Це не входить до планів армії оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ), оскільки її військові не намагаються навмисно вбивати цивільних.

Про це на брифінгу заявив координатор зі стратегічних комунікацій Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі, повідомляє "Європейська правда".

"Те, що робить (президент РФ) Путін – не є доречним порівнянням (з діями Ізраїлю),   вважає речник Ради нацбезпеки Білого дому.

За словами Кірбі, в план війни Путіна закладено катування, зґвалтування, вбивства цивільних, руйнування цивільної інфраструктури та тероризування населення. Він вважає, що ці дії кремлівського диктатора пояснюються тим, що він не може перемогти Україну "суто з традиційної військової точки зору", тому що Україна "краще озброєна, краще керує військами та контролює їх, і краще забезпечена ресурсами".

Кірбі наголосив на тому, що Путін "бомбардує енергетичну інфраструктуру, намагається вбивати невинних цивільних і намагається зламати волю українського населення". Разом з тим, представник Білого дому запевнив, що США допомагатиме українцям документувати всі воєнні злочини російських солдатів на українській землі.

Нагадаємо, на початку грудня ЦАХАЛ підірвала будівлі Мін'юсту і Верховного суду в Секторі Гази. Вони вважалися символами режиму ХАМАС. Журналісти повідомили, що армія оборони Ізраїлю застосувала для цієї спецоперації так звану розумну бомбу "Сталевий град" ізраїльського виробництва.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 19.12.2023 16:59