Підрив будівлі Мін'юсту та Верховного суду в Секторі Гази. Скріншот із відео

Армія оборони Ізраїлю підірвала будівлі, які ХАМАС вважав своїми символами (відео)

Армія оборони Ізраїлю (ЦАХАЛ) підірвали Мін'юсту і Верховного суду в Секторі Гази. Вони вважалися символами режиму ХАМАС.

Про це повідомив "Голос Ізраїлю". Агенція оприлюднила відео, на якому видно, як війська ЦАХАЛ завдали по будівлях ракетного удару. Після цього підіймається великий стовп диму.

Згодом ізраїльські журналісти додали, що Армія оборони Ізраїлю завдали удару по Газі, застосувавши так звану розумну бомбу "Сталевий град" ізраїльського виробництва.

Напередодні Ізраїль анонсував розширення своїх наземних операцій на весь Сектор Гази. Зокрема, речник ЦАХАЛу Даніель Хагарі на прес-конференції в неділю заявив, що ізраїльські військові відновлюють і розширюють наземну операцію проти опорних пунктів ХАМАСу на території всього Сектора Гази.

Він також наголосив на "важливості авіаційної допомоги, що надається військово-повітряними силами наземним силам", зазначивши, що авіаудари по штабах терористів, заводах із виробництва зброї, терористичних тунелях і місцях запуску ракет зменшують загрози наземній операції.

"Наша політика зрозуміла — ми силою завдамо удару по будь-якій загрозі, що виникне проти нашої території", — запевнив Хагарі.

Нагадаємо, що в неділю, 3 грудня, Армія оборони Ізраїлю розпочала операції на півдні Сектора Гази. Водночас наземні операції тривають у північній частині. Начальник штабу ЦАХАЛу генерал-лейтенант Герці Халеві заявляв про "вбивства командирів батальйонів, командирів рот і багатьох бойовиків ХАМАСу", зазначивши, що на півдні Сектора Гази буде не менш потужна операція, ніж у північній частині Гази, і "вона принесе не менші результати".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 04.12.2023 15:55