Фото: Getty Images \Global Images Ukraine

Ізраїль звинуватив ХАМАС у порушенні перемир'я: бойові дії відновлено

Армія Ізраїлю 1 грудня заявила, що ХАМАС порушив угоду про припинення вогню і обстріляв територію країни ракетами. Наразі бойові дії знову відновлено.

Про це повідомляє прес-служба ЦАХАЛу.

"ЦАХАЛ: ХАМАС порушив оперативну паузу, а крім того, вів вогонь у бік території Ізраїлю. ЦАХАЛ відновив бойові дії проти терористичної організації ХАМАС у Секторі Гази", — йдеться у повідомленні.

Після порушення перемир’я ізраїльські війська вирішили відновити бойові дії на території Сектору Газа та проти терористичної організації ХАМАС.

Згодом у ЦАХАЛ заявили, що ізраїльські винищувачі вже завдають ударів по терористичних цілях бойовиків у Секторі Гази.

Нагадаємо, о сьомій ранку 24 листопада набуло чинності перемир'я, укладене за посередництва Катару між Ізраїлем і ХАМАСом. Зокрема, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війська його країни не покинуть Сектор Гази, доки всі заручники не будуть повернуті до Ізраїлю. 

27 листопада Ізраїль та ХАМАС погодилися продовжити терміни перемир'я у Секторі Гази. Режим припинення вогню діятиме до 30 листопада.

Нагадаємо, начальник генерального штабу Армії оборони Ізраїлю Герці Халеві заявив, що армія оборони Ізраїлю продовжить військову операцію в Секторі Гази після закінчення нинішньої паузи. ЦАХАЛ і надалі здійснюватиме бойові дії "з усією рішучістю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.12.2023 08:51