Скріншот з відео

ХАМАС взяв на себе відповідальність за теракт у Єрусалимі

Бойовики ХАМАС взяли на себе відповідальність за теракт в Єрусалимі, який відбувся на автобусній зупинці. Унаслідок стрілянини загинули троє ізраїльтян, ще шестеро отримали поранення.

Про це пише The Times of Israel.

У заяві терористичне угруповання ХАМАС "відзначило дії" двох злочинців, братів Мурада та Ібрагіма Немерів із Єрусалиму, називаючи їх "мучениками джихаду". 

За даними агентства безпеки Shin Bet, двоє бойовиків були членами ХАМАС і раніше були ув'язнені за терористичну діяльність. Мурад перебував у в'язниці з 2010 по 2020 рік за планування терактів під керівництвом терористичних елементів у Секторі Газа, а Ібрагім був ув'язнений у 2014 році за нерозкриту терористичну діяльність.

Взявши на себе відповідальність за ранкову стрілянину, ХАМАС зазначає, що напад є відповіддю на війну Ізраїлю проти терористичного угруповання в секторі Газа і вбивство двох дітей у Дженіні на березі річки Йордан.

Варто додати, що під час ранкового обстрілу загинули троє ізраїльтян: 24-річна Лівія Дікман, 73-річний суддя-равин Ашдода Елімелех Вассерман і 60-річна Ханна Іферган. 

Нагадаємо, вранці 30 листопада у Єрусалимі невідомі відкрили вогонь біля автобусної зупинки, що розташована неподалік від в'їзду в місто. Поранених ушпиталили до лікарень "Шаарей Цедек" та "Адаса Ейн-Керем". Нападників оперативно ліквідували. Попередньо поліція з'ясувала, що вони стріляли з автоматичної гвинтівки М-16 і пістолета.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.11.2023 17:23