Фото: Джо Байден. Джерело – Офіс президента

Байден відмовляє Ізраїль від ведення бойових дій на півдні Сектора Гази, — ЗМІ

Ізраїль не готовий до початку масштабних бойових дій на півдні Сектору Гази. Ця операція може спричинити загибель мирних палестинців.

Такої позиції дотримується президент США Джо Байден, намагаючись відмовити ізраїльське керівництво від початку масштабних бойових дій на півдні Сектору Газа, пише AXIOS.

За словами співрозмовників джерела, у нещодавній телефонній розмові з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньягу, Байден повідомив, що зараз ізраїльська армія не має можливості провести повноцінну наземну наступальну операцію на півдні сектора Газа. Початок масштабних бойових дій може призвести до "неминучої загибелі мільйонів палестинців".

"Байден передав Нетаньягу, що спосіб дій Ізраїлю в північній частині Гази, включаючи широкомасштабний наступ, не може бути повторений у південній частині анклаву через присутність мільйонів палестинців у цьому регіоні", — заявив один з американських чиновників на умовах анонімності.

Варто зазначити, що о сьомій ранку 24 листопада набуло чинності перемир'я, укладене за посередництва Катару між Ізраїлем і ХАМАСом. Зокрема, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант заявив, що війська його країни не покинуть Сектор Гази, доки всі заручники не будуть повернуті до Ізраїлю. 

27 листопада Ізраїль та ХАМАС погодилися продовжити терміни перемир'я у Секторі Гази. Режим припинення вогню діятиме до 30 листопада.

Нагадаємо, начальник генерального штабу Армії оборони Ізраїлю Герці Халеві заявив, що армія оборони Ізраїлю продовжить військову операцію в Секторі Гази після закінчення нинішньої паузи. ЦАХАЛ і надалі здійснюватиме бойові дії "з усією рішучістю".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 30.11.2023 06:41