Джон Кірбі. Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У Білому домі закликають Конгрес не затягувати з ухваленням допомоги Україні

Майже два місяці Конгрес Сполучених Штатів Америки не може ухвалити об'єднаний пакет допомоги Україні. В адміністрації президента США закликають Конгрес не затягувати з ухваленням допомоги Україні та прийняти рішення до різдвяних свят.

Про це заявив координатор Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі на брифінгу.

Він висловив сподівання, що представники демократів та республіканців нарешті домовляться між собою та ухвалять якнайскоріше пакет допомоги для України.

"Сьогодні Володимир Путін у своїй щорічній пресконференції підтвердив свою мету — захопити Україну та підкорити її людей. За 20 місяців від початку цього брутального та варварського вторгнення, Путін сказав сьогодні, що мир буде, цитую: "Лише після досягнення цілей". Ми всі знаємо, що це означає. Але я сподіваюсь, що ті республіканці у Палаті представників, які 4 місяці тримають в заручниках критичну допомогу для України, почули послання Путіна", — сказав він.

Він наголосив, що в той час, як члени Палати представників роз'їдуться цього тижня по домівках на різдвяні свята, народ України страждатиме від обстрілів мирних міст та руйнувань важливої інфраструктури.

"Їм потрібна наша допомога. І це їм потрібно зараз, а не після різдвяного яєчного лікеру", — наголосив Кірбі.

Нагадаємо, днями Джон Кірбі зробив заяву, в якій вказав на можливість виходу Росії на кордони Північноатлантичного союзу, якщо підтримка України від США припиниться. Він зауважив, що президент Росії Володимир Путін розраховує на те, що США припинять підтримку України й це стане для нього великим подарунком. Кірбі переконаний, що якщо Путін завоює Україну, то опиниться на порозі НАТО.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 15.12.2023 11:53