Джонсон знову балотуватиметься в парламент Британії, – The Telegraph

01 ГРУДНЯ 2022 18:38

Колишній прем'єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон сказав консерваторам, що знову балотуватиметься в парламент на наступних виборах від виборчого округу Аксбриджа і Південного Райсліпу.

Про це повідомляє TrueUA із посиланням на The Telegraph у четвер, 1 грудня.

Торі мають до понеділка поінформувати партію, чи хочуть брати участь у виборах, які, як очікується, відбудуться в 2024 році. При цьому депутати, які оголошують про плани балотуватись, можуть змінити рішення ближче до дати виборів.

Видання зазначає, що в жовтні Джонсон мав 100 голосів колег-парламентарів, необхідних для участі в перегонах за посаду наступного прем'єр-міністра, але відмовився за кілька годин до крайнього терміну.

Джонсон був депутатом від округу в західному Лондоні з 2015 року. Як пише Sky News, якщо політик отримає місце в парламенті, він зможе в майбутньому знову претендувати на посаду лідера консерваторів і прем'єра.

Нагадаємо, Борис Джонсон 7 липня оголосив, що подає у відставку з посади прем'єр-міністра Британії та лідера Консервативної партії через конфлікти в уряді. Він залишався на посаді до обрання нового лідера політсили. Уряд Британії зараз очолює Ріші Сунак, який 19 листопада відвідав Україну.

Світ, 01.12.2022 18:38