Фото: Факти ICTV

Експерти пояснили, навіщо росіяни знищують міста, які називають "своїми"

Президент Росії Володимир Путін вдається до тактики "випаленої землі" щодо міст, які вважає "своїми новими столицями". Він цілеспрямовано нищить міста та громадян, яких нібито "має захищати" як гарант конституції.

Про це повідомляє Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки.

Зазначимо, 2 березня окупанти вкотре вдарили по українському "центру прийнятті рішень" – житловій багатоповерхівці у Запоріжжі. Внаслідок удару загинули 13 людей, зокрема, восьмимісячна дитина. Вже 3 березня "столицею" захопленої частини Запорізької області окупанти призначили Мелітополь.

"Запоріжжя окуповане українськими бойовиками, але поверне статус столиці області після того, як буде звільнене", — заявляло російське командування.

Проте замість "звільнення столичних мешканців" їх знищують ракетними ударами.

Зауважимо, що Запоріжжя систематично зазнає ракетних ударів з боку окупантів з самого початку повномасштабного вторгнення. Станом на кінець жовтня 2022 року російські терористи зруйнували понад 4,6 тисячі об’єктів у Запорізькій області. У Херсоні, який ЗСУ деокупували восени 2022 року, станом на 15 січня окупанти зруйнували та пошкодили 917 житлових будинків. 

У Центрі стратегічних комунікацій вважають що Путін так вчиняє, адже відчуває, що не може ці міста ані захопити, ані повернути. 

Нагадаємо, уночі 6 березня росіяни завдали ракетного удару по Краматорську, зруйнувавши школу. За попередньою інформацією, обійшлося без постраждалих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.03.2023 14:45