Експерти розповіли, чому в старості потрібно ходити в спортзал

15 КВІТНЯ 2019 17:50

Відомо: у міру старіння м'язи людини слабшають. І м'язова слабкість не раз пов'язувалася зі смертю в групі осіб старше 40 років.

Однак люди похилого віку, які займаються силовим тренінгом (з обтяженнями), живуть довше за інших, показали спостереження.

Як зазначає The Daily Mail, правда, їм не варто гнатися за великою робочою вагою - важлива помірність і відносно високий темп виконання вправ.

Бразильські вчені стежили за станом 4000 чоловік 40-85 років протягом шести років. Вони оцінювали, скільки разів кожен доброволець може підняти вагу (він поступово збільшувався) в строго відведений час.

Коли через кілька років була проведена повторна перевірка, виявилося, 10% чоловіків і 75% жінок померли. І з'ясувалося: люди, яким підняття ваги давалося легше, вмирали рідше. Однак вчені попереджають, що підняття дійсно великих ваг підвищує ризик смерті на 13%. Фахівці радять використовувати помірні ваги, вибираючи вправи на всі групи м'язів (3 підходи по 6-8 повторень, але з максимальною швидкістю виконання).

Технології, 15.04.2019 17:50