Фото: www.rudenko.kiev.ua

Екс-прем'єру Азарову оголосили нову підозру: у чому його звинувачують

Колишньому прем'єр-міністру України Миколі Азарову оголосили про нову підозру. Його звинувачують у діяльності на користь Російської Федерації.

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора. 

За даними слідства, колишній прем’єр-міністр, який з 2014 року переховується на території РФ, з початку повномасштабного вторгнення і по теперішній час, використовуючи російські медіа і мережу Інтернет, здійснює активну інформаційну діяльність у співпраці з агресором.

"Колишній український високопосадовець регулярно бере участь в ефірах російських інформаційних каналів, відео з яких згодом розповсюджуються в інтернеті. Шляхом просування російських наративів, він проводить інформаційну діяльність, спрямовану на дискредитацію української держави", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що відеозаписах, які були розміщені на YouTube-каналі "Иная правда" та медіапорталах росЗМІ, колишній прем’єр-міністр виправдовує збройну агресію Росії проти України, розпочату у 2014 році, та окупацію частини території України. Також він висловлює публічні заклики до повалення конституційного ладу в Україні насильницьким шляхом.

Фото: Офіс Генпрокурора

Фото: Офіс Генпрокурора

"Так, ексчиновник закликає до денацифікації та насильницької зміни української влади, поширює наратив, що спеціальна операція російського президента Володимира Путіна врятувала Донецьк від захоплення, "попередивши цю трагедію", та називає події в Бучі "фейком", — додають в прес-службі.

Нагадаємо, 12 жовтня співробітники СБУ повідомили Миколі Азарову про підозру. Також правоохоронці викрили у Києві чиновницю, яка навіть під час війни готувала його виступи для пропагандистських росЗМІ.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.11.2023 18:10