Фото: Facebook/Василь Лозинський

Екс-заступника міністра Лозинського таки взяли під варту

Колишнього заступника голови Мінрегіону арештували на два місяці з правом на заставу в 50 млн грн. Йдеться про Василя Лозинського, який погорів на хабарі у $400 тисяч.

Про це повідомила прес-служба Вищого антикорупційного суду.

Судді ВАКС розглянули апеляції сторони обвинувачення і сторони захисту й змінили запобіжний захід підозрюваному.

Зокрема обвинувачення вважало, що Лозинському обрали мʼякий запобіжний захід, а захист наполягав на тому, що екс-заступник міністра отримав необґрунтовану підозру.

"За результатами розгляду колегія суддів залишила апеляційну скаргу сторони захисту без задоволення та задовольнила апеляційну скаргу прокурора", — зазначили в суд.

Відтак, Лозинського відправили за ґрати на два місяці із можливістю внесення застави в розмірі 50,2 мільйона гривень. Екс-посадовця взяли під арешт у залі суду.

Нагадаємо, Лозинського, який обіймав посаду заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, спіймали на хабарі у розмірі 400 тисяч доларів.

Проти Василя Лозинського відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до афери.

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України обіцяло сприяти слідству у справі свого керівництва. Згодом Лозинського звільнили з посади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 17.02.2023 16:33