Фото: nabu.gov.ua

Заступник міністра розвитку громад "погорів" на хабарі: подробиці афери

Василя Лозинського, який обіймає посаду заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури, спіймали на хабарі у розмірі 400 тисяч доларів. Правоохоронці розкрили подробиці скандальної справи.

Відповідна заява з'явилась на сайті Національного антикорупційного бюро.

Слідчі зазначили, що влітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки, щоб забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання у зимовий період через ситуацію, що склалась внаслідок руйнування об‘єктів критичної інфраструктури. Детективи встановили, що низка посадових осіб привласнили частину державних коштів.

Посадові особи уклали договори з підприємцями за завищеними цінами. Суб'єкти підприємницької діяльності своєю чергою мали передати держслужбовцям "винагороду" у розмірі 280 мільйонів гривень, які становили різницю між реальною та закупною вартістю послуг.

Правоохоронці провели обшуки в офісі підприємців, під час яких виявили та вилучили 920 тисяч гривень та 38,7 тисяч доларів.

Детективи встановили, що до афери був причетний заступник міністра розвитку. Його вдалося вивести на чисту воду завдяки оперативному проникненню правоохоронців до складу угруповання.

Проти Василя Лозинського відкрили кримінальну справу за ч. 4 ст. 368, ч. 5 ст. 191 КК України. Наразі слідчі дії тривають, встановлюються всі особи, причетні до афери.

Нагадаємо, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України обіцяло сприяти слідству у справі свого керівництва.

Політика, 22.01.2023 11:55