Еммануель Макрон виводить на вулиці країни армію

22 БЕРЕЗНЯ 2019 16:16

В суботу у Франції, де в великих містах повинні знову відбутися маніфестації «жовтих жилетів», охороняти правопорядок поряд з поліцією і жандармерією буде і армія.

Рішення було прийнято після погромів на Єлисейських полях. Крім цього, влада заборонила масові зібрання, зокрема, в Бордо і Ніцці, повідомляє France 24.

Мер Ніцци Крістіан Естрозі зажадав від префекта департаменту Приморські Альпи заборонити акції «жовтих жилетів» у ввіреному йому місті.

Еммануель Макрон президент Франції прийняв рішення вивести на вулиці армійські патрулі, вперше за весь час після скасування режиму надзвичайного стану, введеного після терактів 2015 го року.

Частина лідерів «жовтих жилетів» протягом поточного тижня закликали до нового, на цей раз, 19-му акту, як вони його називали, «громадянської непокори».

На це уряд вирішив дати симетричну відповідь. Глава кабінету міністрів повідомив про це пресі:

«Щоб адекватно реагувати на події, що відбуваються на рівні, якого ми не зуміли домогтися в минулу суботу, ми скористаємося новою стратегією. Вона полягає в більшій мобільності сил правопорядку, що підкоряються єдиному командному центру. У нього, в свою чергу, будуть великі повноваження і для відповіді, і для прийняття самостійних рішень».

Протести «жовтих жилетів», які змусили уряд відмовитися від введення нових податків і тимчасово заморозити ціни на електроенергію для фізичних осіб, тривають у Франції з середини листопада.

Лідери руху виступають за зміну економічного курсу президента Макрона.

Світ, 22.03.2019 16:16