Енергоатом відповів на звинувачення Міненерго

18 ЛИСТОПАДА 2020 10:39

16 листопада Міненерго опублікувало пресреліз, в якому звинуватило керівництво Енергоатому, нібито, в умисному затягуванні процесу ремонту енергоблоків, що призвело навіть до збільшення вартості електроенергії на ринку.

Спроби перекласти відповідальність за зростання цін на електроенергію та фінансові проблеми Енергоатома на Міненерго - інформаційна диверсія

17 листопада Енергоатом відповів на звинувачення Міненерго, зазначивши у релізі про спробу Міненерго зняти з себе відповідальність за прорахунки в енергетичній галузі та перекласти її на енергогенеруючу компанію. В Енергоатомі зазначили: «Навіть з урахуванням зміщення графіку планового обслуговування енергоблоків, не було жодного місяця, коли б Компанія не виконала і навіть перевиконала встановлені Міністерством норми.

Тобто вихід енергоблоків з ремонту – це суто технічне питання Енергоатома, яке не впливає на загальну завантаженість енергосистеми, і Компанія не може і не повинна нести відповідальність за недолуге планування навантаження міністерством».

Щодо позиції Міністерства енергетики від 16.11.2020 стосовно Енергоатома

Конфлікт між керівництвом Міненерго та НАЕК «Енергоатом» триває, фактично, з моменту покладання на Ольгу Буславець обов’язків Міністра. В Енергоатомі звинувачують чиновницю в свідомому знищені атомної галузі та відвертому лобізмі інтересів приватної енергетичної компанії.    

Економіка, 18.11.2020 10:39