Ердоган в Боснії

21 ТРАВНЯ 2018 15:50

Президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган прибув у неділю в Сараєво - столицю Боснії і Герцеговини.   

Про це повідомляє TrueUA з посиланням на Euro News.  

У програму його одноденного візиту поряд з переговорами з главою Держради цієї країни Бакіром Ізетбеговичем було включено виступ на мітингу перед громадою європейських турків.   

Це агітаційний захід напередодні червневих загальних виборів в Туреччині викликав обурення ряду боснійських сербських політиків, які вважають, що подібні акції вказують на спроби Анкари чинити серйозний вплив на Сараєво. Вони звинувачують Туреччину у втручанні у внутрішні справи Боснії і Герцеговини.  

«Ердоган приїхав, тому що він хоче політично піднятися у своїй партії і своїй країні, а не через нас. Звичайно, він президент, близький до нашого Бакіру Ізетбеговичу, і вони допомагають один одному. Але я сумніваюся, що це чимось допоможе нам», - говорить ця жінка.  

«Я насправді не знаю, на який ефект він розраховує від своєї кампанії. Від деяких людей я чув, що у них дуже погана думка про нього. Я дійсно не знаю, чому. Але я думаю, що для мене найбільшою проблемою стануть пробки», - говорить це чоловік.  

На думку частини місцевих політичних аналітиків, цей візит Ердогана може зробити певний вплив на результати майбутніх в жовтні в Боснії і Герцеговині загальних виборів і надати додаткову підтримку правлячої партії і її лідеру Бакіру Ізетбеговичу.  

Це єдиний передвиборчий захід за участю Ердогана в Європі, де живуть мільйони етнічних турків.   

Раніше Німеччина, Австрія і Нідерланди відмовили Туреччині в можливості проведення подібних мітингів.

 

Світ, 21.05.2018 15:50