Фото: Pixabay

Естонія заборонила товари компаній, які продовжують бізнес в Росії

Міністерство оборони Естонії заборонило товари компаній, які продовжують вести бізнес в Росії.

Про це повідомляє прес-служба відомства. 

Під заборону потрапили товари таких компаній, як PepsiCo, Mars, Nestle, Unilever та Mondelēz International під юрисдикцією оборонного відомства. Відповідно до розпорядження, заборона діє на торгові автомати, кафе й інші торгові точки, які продають продукцію таких компаній. У тому ж числі буде припинено перепродаж тютюнових виробів від Philip Morris International та Japan Tobacco International (JTI).

"Багато західних компаній припинили діяльність в Росії, втім, досі є ті, хто продовжує підтримувати економіку країни-терориста. Я розумію, що розпорядження про припинення постачання продукції PepsiCo, Mars, Nestle та інших великих корпорацій в межах юрисдикції Міноборони може викликати певний дискомфорт, але для багатьох продуктів можна знайти альтернативи від естонських виробників, і більше благо переважує невеликі незручності. Я сподіваюся на розуміння всіх - давайте допоможемо Україні перемогти", — зазначив міністр оборони Естонії Ханно Певкур.

Очікується, що продукцію буде вилучено з асортименту протягом 60 днів після отримання повідомлення торговими партнерами Міністерства оборони.

Нагадаємо, що Україна відмовляється вилучати зі списку міжнародних спонсорів війни Raiffeisen Bank. Цей банк мав намір відокремити свій російський бізнес ще у 2023 році, але цього досі не сталося. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 17.03.2024 05:04