Російський телевізійний контент. Джерело: err.ee

Естонія збільшить штрафи й інші покарання за трансляцію російських телеканалів

Департамент захисту прав споживачів і технічного нагляду Естонії отримає право штрафувати за ретрансляцію російського телеконтенту не тільки в готелях, а й у будинках опіки.

Про це повідомило видання ERR.

Законодавство Естонії про медіапослуги передбачає, що регулятор зможе видавати припис про припинення ретрансляції аудіовізуального медіасервісу, якщо це завдає шкоди здоров'ю населення та безпеці суспільства, зокрема, державній безпеці та обороні, або становить серйозну загрозу безпеці суспільства.

У проекті поправок до закону про медіапослуги, який перебуває на стадії узгодження, йдеться про те, що Департамент захисту прав споживачів і технічного нагляду отримав декілька повідомлень про заклади сфери розміщення, які дозволяють у своїх приміщеннях перегляд телепрограм, обмежених забороною.

Згідно із законом, ретранслятором аудіовізуальної медіапослуги може вважатися компанія електронних комунікацій, а не компанія з розміщення або, наприклад, торговельний центр, що дозволяє дивитися у своїх приміщеннях телевізійні програми, які транслюються за допомогою супутникової антени, а в прикордонних районах — звичайної антени.

У проекті поправок до закону пропонується наділити Департамент захисту прав споживачів і технічного нагляду правом виносити припис про припинення надання медіапослуги підприємству сфери розміщення або іншому оператору громадського місця, що надає можливість дивитися телеканал з обмеженим доступом.

До Департаменту захисту прав споживачів і технічного нагляду також надходила інформація про те, що канали з обмеженим доступом транслюються, наприклад, у будинках піклування, які не є відкритими громадськими місцями.

У зв'язку з цим, у проекті йдеться не лише про підприємства розміщення, а про місця, відкриті для широкого загалу, та про місця, які хоча й не відкриті для широкого загалу, але в них перебуває невизначена кількість людей, які не належать до однієї сім'ї та найближчого кола знайомих.

Нагадаємо, попри те, що російський диктатор Володимир Путін заявив в інтерв’ю Такеру Карлсону про відсутність намірів нападати на країни НАТО, Естонія вирішила продовжити будувати лінію оборони на кордоні з Росією.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.02.2024 22:51